Kuokkavieraat kuriin

Kuokkavieras on juhliin saapuva kutsumaton vieras. Suomen kesä onkin yhtä juhlaa, ainakin jos kesäfestarikalenteria katsoo. Juhlissa on paljon vieraita ja joskus myös niitä kutsumattomia.

Menneinä kesinä kuokkimasta on tavattu ulkomaisia rahapelejä promoavia tahoja, jotka kaikin keinoin pyrkivät vahvistamaan ulkomaisten rahapeliyhtiöiden lainvastaisia markkinoita Suomessa.

Suomalaiset mediatoimijat eivät paina lehteen mainoksia ulkomaisista rahapeleistä. Mainokset blokataan pääsääntöisesti myös median digijulkaisuista, niin kuin kuuluu. Kadunvarsimainontakin on pysynyt siistinä tässä suhteessa.

Netissä lainvastaisia digitaalisia kampanjoita sen sijaan pyörii ja paljon, mutta ne saattavat helposti vilahtaa kohderyhmän ohi. Kaunis nuori nainen festarin ständillä ei jää niin helposti huomaamatta, etenkään, jos hän tervehtii juuri sinua ja tarjoaa mahdollisuutta tutustua uuteen nettiautomaattipeliin rennossa kesätunnelmassa.

Tällainen toiminta on kuitenkin lainvastaista ja Poliisihallituksessa onkin pyörähtänyt käyntiin Kuokkavieraita Nolla -kampanja, jolla pyritään kitkemään ulkomaisten rahapelien markkinointi kesän tapahtumista. On hyvä muistaa, että myöskään tapahtumajärjestäjä ei voi laillisesti tarjota tilojaan tai aluettaan ulkomaisten rahapelien markkinointiin. Kutsuja juhliin ei pitäisikään lähettää sellaiselle toimijalle, joka ei voi täällä laillisesti bilettää.

Mikäli havaitset ulkomaisten rahapelien markkinointia kesän tapahtumissa, ota kuva ja lähetä se arpajaishallinnon sähköpostiin arpajaishallinto@poliisi.fi otsikolla Kuokkavieraita nolla, lisättynä päivämäärällä ja tapahtuman nimellä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä: http://www.arpajaishallinto.fi/rahapelit/laiton_toiminta_markkinointi

0

Heräsikö ajatuksia? Kommentoi:

1 kommentti

Repe

Tähänkö sitten löytyy resursseja? – Vastaa